Industri 4.0
Fremtiden er digital. Det er der ingen tvivl om. Samfundet har ændret sig, vi som mennesker har ændret os. Den digitale tidsalder er her. Industri 4.0 kendetegnes ved integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion.
Vi befinder os midt i endnu en industriel revolution. Det sker for øjnene af os. Vi lever i den digitale tidsalder, hvor traditionelle processer digitaliseres og data er en almindelig del af hverdagen for mange virksomheder. Industri 4.0 er her … Og i stedet for at se industri 4.0 som en revolution, skal vi nok nærmere se den som en bevægelse, en integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion.
Det intelligente produktionsapparat
Vi befinder os midt i endnu en industriel revolution. Det sker for øjnene af os. Vi lever i den digitale tidsalder, hvor traditionelle processer digitaliseres og data er en almindelig del af hverdagen for mange virksomheder. Industri 4.0 er her … Og i stedet for at se industri 4.0 som en revolution, skal vi nok nærmere se den som en bevægelse, en integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion.
Kigger vi ud i fremtiden, hvad er visionen med industri 4.0? Visionen er at kunne integrere kompetencer og viden i produkter og processer, hvilket giver mulighed for at udvikle og gøre autonome, selvstyrende, videnbaserede og sensorstøttede produktionssystemer til en realitet.
Det intelligente produktionsapparat, der kan styre elementer på tværs af industrielle værdikæder er målet, men hvor langt er vi fra denne realitet? Vi er meget, meget tæt på. Virksomheder ønsker at integrere kompetencer og viden i deres produkter og processer, men kun dér, hvor digitalisering giver mening. Men vi skal ikke glemme det menneskelige element, som er en afgørende del af mange virksomheders produktion.
Bevægelsen er i gang
De intelligente fabrikker er fremtiden, hvor kombinationen af decentraliseret styring af maskiner og komponenter, der nemt kan kommunikere på tværs af produktionen. Industri 4.0 er lig med industriel styrke, en slags konkurrenceevne, hvor vi flytter fokus fra at udvikle og fremstille produkter, hurtigere og billigere til at omsætte produkter til digitale former som indgår i virksomhedens ydelser.
Industri 4.0 er i gang, men det er ikke længe siden, at Big Data, cloud og IoT så dagens lys – men nu handler det om at få integreret de forskellige teknologier i produktionsapparatet, så det giver mening og styrker produktionen. Realtidsproduktion og produktudvikling har fået nogle stærke værktøjer med Big Data og IoT, som i samarbejde med de eksisterende styringssystemer, vil revolutionere det automatiserede produktionsapparat.
Digitalisering af arbejdsgange, dataopsamling og disruption resulterer i nye, unikke produkter, ydelser og forretningsmodeller. Virksomheder er dog stadig afhængige af operatører til at styre den daglige produktion, men deres viden er nøglen til løbende at lave justeringer og fejlretning, der styrker bundlinjen. Deres viden er nøglen til en stærkere og mere strømlinet produktion.
Dataopsamling styrker forretningen
En af de største udfordringer i det moderne samfund er sammensætningen af arbejdsmarkedet, hvor de lange ansættelsesrelationer udebliver, og den opsparede viden i den enkelte medarbejder, ikke bliver overdraget i samme omfang som tidligere – det er her, dataopsamling giver mening.
Det er nemmere at få et klart og tydeligt billede af, hvad den enkelte operatør laver, gør og bidrager med i produktionen. Der tegner sig dermed et klart billede af, hvornår produktionen kører optimalt, og hvornår den ikke gør – og hvad den enkelte operatør bidrager med i den samlede produktionsapparat. Industri 4.0 er derfor en vigtig del af måden, hvorfor processer følges. Digitalisering af arbejdsgange giver virksomheder mulighed for at følge processen, opsamle/opbygge viden, hvor denne fremadrettet kan bruges til at sikre en mere optimal og ensartet produktion.
Så selvom digitaliseringen er i fuld gang, så kan vi altså ikke undvære operatørerne. Det handler om at opsamle relevante data og værdier, så virksomheder ikke bliver afhængige af én enkelt medarbejder – den intuitive viden skal omsættes til data. Data, virksomheder aktivt kan bruge.
Det er i dag muligt, grundet den teknologiske udvikling, løbende at justere store produktioner. Det er muligt at udnytte de teknologiske muligheder, så produktioner bliver intelligente. Dataopsamling giver virksomheder overblik og indsigt i deres produktion – på et dybere niveau end tidligere. Den intuitive viden er ikke længere udokumenteret, den er en guldgrube virksomheder, desværre, ikke altid formår at udnytte.
BIPA Engineering is an automation company with a dynamic composition of employees with more than 25 years of experience and young engineers with the newest knowledge and know-how within the field of automation. We develop modernised solutions based on a solid foundation of experience and expertise combined with the newest technology. We have one primary objective; to streamline processes that strengthen your bottom line.
BIPA A/S
Rugårdsvej 403 B
5210 Odense NV
Danmark
Kontaktoplysninger
Telefon: +45 66 18 60 49
Mail: info@bipa.dk
Rugårdsvej 403 B
5210 Odense NV
Danmark
Kontaktoplysninger
Telefon: +45 66 18 60 49
Mail: info@bipa.dk
industri 4.0
Contacts /
For more information, please contact:
Torben Banke
Manager