News

Categories

Travel, other |

Rejsebureauer risikerer sanktioner

Vi har tidligere skrevet om brugen af influenter i virksomhedens markedsføring. Det kan for eksempel være, at man sender en blogger af sted på en rejse, og hun så efterfølgende skriver en række blogindlæg og facebookopslag om rejsen og lægger nogle billeder fra rejsen på Instagram.

Hver eneste af disse indlæg og opslag skal tydeligt markeres med ordene ”reklame” eller ”annonce”. Ellers risikerer influenten at overtræde markedsføringsloven, og det kommer til at gå ud over både influenten selv og den virksomhed, der har sendt hende eller ham på rejse.

Der står nemlig i markedsføringslovens § 6, stk. 4, at erhvervsdrivende klart skal oplyse om den kommercielle hensigt med enhver form for handelspraksis, herunder reklame. Brugere af sociale medier må aldrig være i tvivl om, hvornår en bloggers eller instagrammers omtale af for eksempel en rejse er reklame.

Skjult reklame er forbudt og bl.a. sanktioneret med bøder til både rejsebureauet og bloggeren, hvis ikke det fremgår tydeligt af indlægget, at der ligger en kommerciel hensigt bag dette.

Forbrugerombudsmanden har nu udgivet en videoguide, der skal hjælpe influenter med at overholde markedsføringsloven. Se den nye videoguide hereller send den til dine influenter.

Medlemmer, der bruger eller overvejer at bruge, influenter i markedsføringen, er meget velkomne til at kontakte sekretariatet for rådgivning i forbindelse med overholdelse af markedsføringsloven. Reglerne er særligt skrappe, hvis ens produkt henvender sig til børn og unge under 18 år.

Danmarks Rejsebureau Forening (Association of Danish Travel Agents and Tour Operators) er brancheforening for danske rejsebureauer.
Louise Alkjær - lal@travelassoc.dk | Administrator

Contacts /

For more information, please contact:
Louise Alkjær
Administrator