FNs 17 Verdensmål danner rammen for Folkemødet i år, og alle arrangører er blevet bedt om at tage stilling til de 17 Verdensmål og definere, hvordan de vil handle på dem. Det samme er eleverne på Den Skandinaviske Designhøjskole på linjen Arkitektur & Bydesign.
Med udgangspunkt i et Verdensmål har eleverne givet deres personlige bud på, hvordan de som frem- tidens arkitekter og byplanlæggere kan imødekomme Verdensmålene.
Eleverne har lavet 17 arkitektoniske modeller i alt, og hver model illustrerer ét af målene. Alle modeller skal samles til én stor kugle – “verdensmål kuglen”. Den samlede installation vil stå på scenen på Ungdomshøjen under hele Folkemødet, og støtter op om rammerne for dette års tema. Sammen med “verdensmål-kuglen” vil der på Ungdomshøjen stå 17 1,90 meter høje plancher - én for hvert Verdens- mål. Plancherne viser elevernes refleksioner over “deres” verdensmål og beskrivelser af deres arbejde og refleksioner over deres arkitektoner.
Under Folkemødet vil elever og undervisere fra Arkitektur & Bydesign afholde tre workshops - torsdag, fredag og lørdag kl. 14-16 på Ungdomshøjen, som er en mini-udgave af de forløb, de selv har arbejdet med. Vi inviterer alle til at drøfte betydningen af FNs Verdensmål både i det nære og globalt. Det gør vi gennem oplæg, refleksioner og diskussioner, som bliver omsat til “refleksions-installationer”, der vokser under Folkemødet.
Eksempler på plancher der skal stå ved Ungdomshøjen på Folkemødet 2019.
Elever fra Den Skandinaviske Designhøjskole sætter FNs 17 Verdensmål på Folkemødets Ungdomshøj – bogstaveligt talt.
17 arkitektoniske modeller bliver til én stor installation, der skal stå på scenen på Ungdomshøjen under Folkemødet på Bornholm den 13.-16. juni 2019.
På Den Skandinaviske Designhøjskole udbyder vi fire linjer: Visuel Kommunikation, Mode & Tekstil, Møbel, Rum & Produktdesign og Arkitektur & Bydesign.
Merete Østergaard - pr@designhojskolen.dk | Forstander